ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Posodobite svojo pisarno in povečajte produktivnost

Približno 29 % zaposlenih je že razmišljalo o menjavi službe, ker je njihovo delovno okolje slabo vplivalo na njihovo zdravje. Če oblikujete idealen prostor, v katerem bodo vaši zaposleni srečni in produktivni, se lahko izognete visokih stroškom kadrovanja in s tem povezanim padcem produktivnosti. Stoječe sedeče delovne postaje so odličen začetek, na zalogi pa imamo še nekaj koristnih idej.

Kako izboljšati pisarniško okolje, da se bo povečala produktivnost:

  • Razmislite o namestitvi podstavkov za monitorje. Tako boste izboljšali izkoriščenost prostora in storilnost zaposlenih. Raziskave kažejo, da že namestitev dodatnega monitorja poveča produktivnost za do 30 % in zmanjša število napak za do 33 %.
  •  Izkoristite naravno svetlobo, kjer je mogoče. Slaba osvetlitev povečuje utrujenost oči in povzroča glavobole, v nezadostno osvetljenih prostorih pa bodo vaši zaposleni slabe volje in brez energije
  •  Poskrbite za ustrezno temperaturo v prostoru. Prepih je lahko precej neprijeten, v prevročem prostoru pa bodo zaposleni preveč zaspani, da bi lahko učinkovito delali.
  • Odstranite nepotrebno navlako s polic, miz in tal. Če je pisarna polna stvari in opreme, ki je zaposleni ne potrebujejo, se bodo ti počutili neprijetno in storilnost bo padla. Poskrbite, da je prostor pospravljen in urejen, da se bodo zaposleni počutili dobro in delovno.
  • Poslušajte! Ali zunanji zvoki moteče vplivajo na opravljanje dela? Poskrbite, da imajo vaši sodelavci mir in tišino, da se lahko osredotočijo na svoje naloge. V pisarni ali prostorih za odmor in počitek vzpostavite ‘tiho območje’.
  • Preverite kakovost zraka v prostoru. Če je pisarna blizu kuhinje, je lahko zaradi vonjev, ki iz nje prihajajo, zrak v pisarni postan, če zlasti, če prostor redko zračite in odpirate okna. Poskrbite za dotok svežega zraka, v prostor postavite zelenje in opazujte, kako se energija ljudi v prostoru izboljša.
  • Že majhne spremembe fizičnega okolja vaše pisarne pripeljejo do velikih razlik v dobrem počutju in storilnosti vaših zaposlenih.