ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Pomembni napotki o smernicah kakovosti zraka

 

 

Originalni TrueHEPA filter

Pomembno je, da pred nakupom čistilcev zraka, razumete razliko med originalnim TrueHEPA Filtrom in tipskim HEPA filtrom. Originalni TrueHEPA filter mora prenesti t.i. “Dioctyl Phthalate” aerosolni test, da je sposoben odstraniti 99.97% trdih onesnažujočih zračnih delcev v prostoru, majhnih že od 0,3 mikronov in to pod najnižjo enoto pritiska. Tip HEPA in HEPA podobni filtri so cenejši, vendar je njihova učinkovitost znatno šibkejša od originalnih TrueHEPA filtrov, zlasti v primeru delcev, ki so manjši od 1. mikrona. Delci manjši od 1. mikrona so namreč pomembni, saj lahko ti delci vstopijo v krvni obtok in s tem prispevajo k razvoju različnih bolezni.


CADR

Fellowes® čistilci zraka so nosilci certifikata pri združenju Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), z oceno tretje kategorije, Clean Air Delivery Rate (CADR) , ki je pokazatelj količine prečiščenega zraka, ki ga očisti čistilec na časovno enoto. Obstajajo tri stopnje CADR – ena za dim, druga za cvetni prah in tretja za prah. Za vse tri stopnje velja ista visoka ocena. Višja je ocena, hitrejša je sposobnost čistilca, za količino očiščenega zraka na časovno enoto.

 

 

 


 

Energy Star

Fellowes® čistilci zraka imajo Energy Star kvalifikacijo za varčevanje z energijo. Energy Star kvalifikacija pomeni, da so naprave 40% bolj energijsko učinkovite od ostalih.

 

 

 

 

 


Sanitized

Fellowes® čistilci zraka vsebujejo Sanitized® tehnološko zaščito, ki efektivno znižuje razvoj bakterij, gljivic, pršic na samem ogljikovm filtru. To je pomembno, ker brez te tehnologije, bi kmalu nastale nova legla bakterij na filrtu, ki bi se ponovno vrnile v prostor.