ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Kaj povzroča zastoj papirja?

Najpogostejša težava pri rezanju je zastoj papirja. Ko pride do zastoja, je to običajno posledica prekomernega, napačnega ali hitrega podajanja papirja v uničevalnik. Uničevanje dokumentov bo potekalo brezhibno, če se zavedate teh pogostih napak pri uničevanju dokumentov in imate uničevalnik s pravo tehnologijo za preprečevanje zastojev.

Prekomerno podajanje

Ko v uničevalnik dokumentov naenkrat vnesete preveč papirja, se ta lahko zagozdi. Zagozdenje lahko preprečite, če poznate kapaciteto naprave (oziroma koliko listov hkrati lahko naprava razreže). Prekomernemu podajanju se lahko izognete tudi, če imate uničevalnik, ki je opremljen s sistemom za preprečevanje zastojev papirja. Sistem samodejno elektronsko zazna, ali je v napravo vstavljenega preveč papirja.

Nepravilno podajanje

Zastoj lahko povzroči tudi vstavljanje prepognjenega, zgubanega ali zmečkanega papirja. Uničevalnik dokumentov z naprednim preprečevanjem zastojev lahko začasno poveča moč in vleče papir naprej ali pa preide v vzvratni tek, da omogoči odstranitev papirja.

Hitro podajanje

O hitrem podajanju govorimo, kadar v stroj vložimo kup papirja, preden uničevalnik konča z rezanjem prejšnjega svežnja. Uničevalnik, opremljen z napredno tehnologijo za preprečevanje zastojev, lahko zazna hitro podajanje. Naprava se začasno ustavi in omogoči, da odstranite odvečni papir, preden pride do zastoja.