ITT VEDD MEG
×
Térkép megjelenítése

Kako delujejo čistilci zraka?

S spoznavanjem delovanja filtrov čistilcev zraka, lahko bolje razumete kako učinkoviti so čistilci zraka in zakaj lahko izboljšajo kakovost zraka.

 

4-stopenjski sistem čiščenja

 

Fellowes® čistilci zraka delujejo s 4-stopenjskim filtrirnim sistemom, ki varno odstrani 99,97% vseh trdih zračnih delcev, majhnih že od 0,3 mikronov. Čistilec se sestoji iz:

Ogljikovega filtra

Sanitized® tehnologije

Originalnega TrueHEPA filtra

PlasmaTRUE™ tehnologije

 

 

 

 

 

 

 


Zakaj ogljikov filter?

Ogljikovi filtri so obdelani s kisikom, ki ustvari miljone majhnih por v ogljiku. Te pore dobesedno absorbirajo smrad, pline in kemične hlape. Ogljikovi filtri so vaša prva frontna črta za obrambo čistega zraka. Če bi merili površino delujočega ogljikovega filtra, bi za pol kilograma ogljika dobili površino kar 25. hektarov

Zakaj s tehnologijo Sanitized®

Fellowes® čistilci zraka vsebujejo Sanitized® tehnološko zaščito, ki efektivno znižuje razvoj bakterij, gljivic, pršic na samem ogljikovm filtru. To je pomembno, ker brez te tehnologije, bi kmalu nastale nova legla bakterij na flitru, ki bi se ponovno vrnile v prostor.

Kako deluje TureHEPA filter?

HEPA (High Efficiency Particulate Arresting – Visoko zmogljiv lovilec trdih zračnih delcev). Hepa filter je nastal v 50 letih prejšnjega stoletja v nuklearni industriji z nalogo, da odstranijo radioaktivne delce v prostorih nuklearnih elektrarn. Harmonikasta oblika filtra omogoča večjo površino materiala, s katero lahko zajame večje število zračnih delcev. Ko gre zrak čez filter se zračni delci ujamejo v past HEPA labirinta iz filterskih vlaknin. Prah, spore plesni in prhljaja se zlahka ujamejo v HEPA filter. Pomembno je tudi razumeti razliko med originalnim TrueHEPA filtrom in t.i. HEPA tipskim izvedbam. Kliki tukaj za pojasnilo o razlikah.

Tehnologija PlasmaTRUE™

Fellowes® čistilci zraka se zahvaljujoč dodatni PlasmaTRUE™ tehnologiji, ponašajo še s čiščenjem zraka na molekularnem nivoju. Le ta takoj onemogoči viruse in bacile v zraku. PlasmaTRUE™ tehnologija proizvaja “plazmično zračno polje” prosto lebdečih delcev z nabojem (elektronov in pozitivnih ionov). Ti nabiti delci v trenutku očistijo filtriran zrak, brez onesnaževanja zraka.