Domov » O podjetju » Zgodovina

Inovativnost pri arhiviranju

Fellowes je bil ustanovljen leta 1917, zaradi arhivskih sistemov za dokumente. Harry L. Fellowes je kupil komaj nastalo podjetje za proizvodnjo škatel od svojega znanca, Walter Nikel-a, ki je bil vpoklican v vojsko med prvo svetovno vojno. Kupnina v višini borih 50 dolarjv je bila dovolj, da je družba pričela s prodajo škatel iz valovitega kartona za bančne izpiske. Zaradi nove zakonodaje, da morajo vsi ljudje shranjevati izpiske za dohodnino, je bil uspeh na dlani. Poslovno okolje je bilo kot ulito za lokalnega proizvajalca močnih in ugodnih škatel za shranjevanje izpiskov.

Kmalu po vojni, se je Walter Nickel zopet pridružil Harry-ju. Zaradi domoljubnosti so poimenovali svoj izdelek "Liberty Box - škatla svobode", ki je kmalu postala popularna pri strankah. S širitvijo kolekcije izdelkov, so se v 60 letnem obdobju, škatle razvile v pravcate arhivske rešitve, za učinkovito upravljanje s podatki. Znamenita škatla Bankers Box, kolekcija in logo, so tedaj postale del vsakdana celotnega ameriškega poslovnega sveta.


Hitra rast v informacijski dobi

Informacijska doba je spodbudila novo obdobje rasti za podjetje Fellowes®. John Fellowes in kasneje njegova sinova, James in Peter, so nadaljevali tradicijo inovativnega delovanja. Z vizijo, da bo v začetku 80-ih, osrednji del delovnega okolja, postal računalnik, je Fellowes ustvaril celotno kolekcijo izdelkov za pisarne za pomoč ljudem, pri upravljanju s podatki. Z nadaljnim razvojem tehnologije, pa je Fellowes razvil še dodatke za prenosne računalnike, prenosne telefone in tablice.

Leta 1982 je Fellowes razširil svojo ponudbo z licenčnimi uničevalniki dokumentov nemškega proizvajalca za prodajo na ameriškem trgu. Na podlagi izjemnega uspeha te poslovne odločitve, se je Fellowes odločil, da začne sam načrtovati in proizvajati svoje uničevalnike. Prva kolekcijo je Fellowes predstavil leta 1990. Nihče si ni predstavljal tako dobrega odziva na trgu. Fellowes je tako, malodane čez noč, postalo podjetje z močnim porabniškim izdelkom, ki je lepo dopolnjevalo svojo dobro vpeljano ponudbo v industriji.


Rešitve pred krajo identitete

Zaradi vse večje ogorženosti pred krajo identitete, tako porabnikov, kot podjetij, se je veliko pozornosti posvečalo elektronskim medijem, z nasveti, kako se obvarovati proti kriminalnim aktivnostim. Fellowes pa je uvidel, da je ključ do učinkovite zaščite, pravzaprav uničenje ključnih dokumentov, ki vsebujejo pomembne informacije. Leta 2010 je bilo v svetu 4,5 milijona žrtev kraje identitete. Fellowes je nadaljeval z razvojem še bolj učinkovite tehnologije za uničevanje na temelju efektivnih, obstojnih in produktivnih naprav, s katerimi se ponaša tudi danes, globoko v novem tisočletju.


Inovativnost pri rešitvah za delovno mesto

Dandanes so delovna okolja in dnevna opravila v vsakdanjem življenju poenotena. Prehajanje z delovnega okolja na dom, s prenosnimi aparati v rokah, so del naše prihodnosti. S to vizijo razvija Fellowes nove izboljšave in inovacije, da bodo izdelki nudili vzburljive rešitve v našem vedno spreminjajočem se življenju.