Domov » O podjetju » Vodstvo

Trenutno je izvršni odbor sestavljen s predstavniki različnih izkušenj in vrlin, pod vodstvom James Fellowes-a. V izvršnem odboru si pomagajo z več visoko izobraženimi zastopniki, ki so čez leta prispevali ogromno, kot tudi novimi člani, ki so sveži perspetivni kadri za prihodnost. Dodatno so tu še člani družine Fellowes, ki aktivno prispevajo v odločitvah vsakodnevnega poslovanja, vse od leta 1917.

Življenjepis vodstva

James Fellowes, Predsednik in glavni izvršni direktor

Predsedniški položaj je prevzel leta 1983, kot član tretje generacije, ki vodi družinsko podjetje. Kot CEO (glavni izvršni direktor), je dnevno aktivno vključen v vse poslovne veje podjetja. Pod njegovim vodstvom je podjetje doseglo izjemne rezultate, in to kljub vedno večjim tržnim izzivom današnjega časa. V spreminjajočem se dinamčem okolju, mu je večkrat uspelo poustvariti poslovno usmeritev podjetja, in s tem zagotoviti zmožnost in dejavnost poslovanja v globanem smislu .

Jamie se je pridružil podjetju leta 1969, kjer je deloval praktično na vseh področjih in nivojih organizacije. Po začasnem delu med študijem in pripravniški dobi je sprejel mesto Marketinškega Managerja leta 1969. leta 1973 je napredoval na položaj Podpredsednika Prodajnega Oddelka, leta 1979 v Izvršnega Podpredsednika Prodajnega Oddelka, 1983 v Predsednika COO in leta 1997 v Predsednika/CEO.

Jamie-jevi dosežki so presegli okvire poslovnega sveta. Leta 1997, ga je revizijsko podjetje Ernst & Young, razglasilo za "Poslovneža leta", kot priznanje za vodstvene sposobnosti v podjetju in splošno v družbi. Je nosilec prizanja "Torch of Liberty" organizacije Anti-Dafamation League iz leta 1994 in priznanja "Spirit of Life" organizacije City of Hope iz leta 1997.

Jamie je diplomiral na fakulteti Denison University in fakulteti Nortwestern University's Kellog School of Management.
 


John E. Fellowes, II, Predsednik

Od ustanovitve Fellowes, Inc leta 1917 je John Fellows predstavnik že četrte generacije, ki zaseda ključni vodstveni položaj v podjetju. Ima izkušnje v vodenju oddelka poslovnih naprav, kjer je zgradil trdno razvojno zaledje in strategijo trženja. Johnove medijske kampanije so prispevale k uspešnemu vstopu novih izdelkov na trg. Leta 2007 je John prejel priznanje za te prispevke pri Chicago Innovation Awards.

V letu 2007 je John prejel priznanje za te prispevke pri Chicago Innovation Awards in kar petih priznanj "Fellowes Forward Awards" interno v Fellowesu. John je predstavljal podjetje tudi s številnimi intervjuji v medijih, kot so NBC Weekend Web in Fox New Squawk Box. John je napredoval na položaj Senior Marketing Managerja, Marketing Direktorja in končno na Podpredsednika Globanega Marketinga.

John je delal v vseh nivojih poslovanja Fellowes organizacije. Kot srednješolec je delal prakso v proizvodnji in pomagal v več oddelkih med študijem. Kasneje je postal Marketinški Manager, Direktor Marketinga in končno Podpredsednik Poslovnih Naprav preden je postal Predsednik 2012. Trenutno deluje na področju vodenja vseh poslovnih oddelkov, razvoju novih trgov in spodbuja inovacijske dosežke ter strateško načrtovanje.

John Fellowes je diplomiral na fakulteti Business Systems from Taylor Universtiy v Upland-u, Indiana
 


Mike Parker, Izvršni Podpredsednik - Globalne Prodaje

Mike Parker je pričel kariero v Fellowes septembra 2000, kot Območni Prodajni Maganer. Po več uspešno opravljenih nalogah pri ključnih nacionalnih strankah je 2006 napredoval na položaj Severno Ameriškega Prodajnega Managerja. Po letu dni je za uspešne prodajne pobude in vloženi trud postal Direktor Prodaje 2007, potem Podpredsednik prodaje (2008). Danes je od leta 2011 na položaju Izvršnega Podpredsednika Globane Prodaje. Mike je ustvaril sistem, ki je usmerjen za potrebe strank in rezultatsko pogojeno kulturo, s katero je povečal prodajo v vseh segmentih distribucije.

Mike je diplomiral na Business Administration & Marketing from Conenant College.
 


James Lewis, Izvršni Podpredsednik in Vodja Nabavne Verige

Jim je odgovoren za globalno nabavno službo. Uspešno je vodil družbo v treh različnih obdobjih proizvodnjih okoliščin, od regionalne proizvodnje strukture z več enotami v ZDA do centralizirane domače enote in končno do sedanje globalne proizvodnje verige z lastnimi enotami in enotami partnerjev. Med spremembami je Jim zagotovil kakovost in ugodno cenovno politiko. Kot nosilec Fellowes iniciative o totalni kakovosti "Advantage Fellowes" vodi program nenehnega izboljševanja in zagotavlja močno podporo našim strankam.

Jim je pričel kariero v Fellowes leta 1986, kot Vodja Proizvodnje. Sčasoma je sprejel številne nove odgovornosti v Fellowes, in sicer, Direktor Proizvodnje, Podpredsednik Evropske Proizvodnje, Podpredsednik/Glavni Direktor Arhivskih sistemov, Podpresednik/Glavni Produktni Direktor. Pred današnjim položajem je bil še Podpredsednik/Glavni Direktor Poslovnih naprav.

Jim je diplomiral iz kazenskega prava na New Jersey State College.
 


Lyn Bulman, Izvršna Podpredsednica Globalne Kadrovske Službe

Lyn se je pridružila Fellowes leta 2002. V svoje globalne odgovornosti vnaša progresivni in energični način delovanja. V družbi, ki ceni svoje zaposlene tako visoko, kot jih cenimo v Fellowesu, je njena naloga nadvse pomembna. Lyn je pomembna nosilka novega pristopa družbe s človeškimi viri. Pod njenim vodstvom je kadrovski oddelek prinesel pozitivne spremembe in ugodnosti, iskanja talentov, plačnih sistemov in razvoja karier. Prinaša tudi edinstveno globalno perspektivo, ki je visoko cenjena v procesu globalne širitve družbe.

Lyn je v Fellowes prispela iz Galileo International kjer je delovala, kot Podpredsednca Kadrovske Službe in Odnosov z Javnostjo. V 11 letni karieri je Lyn delovala v raznih vlogah kadrovanja v Evropi in ZDA.

Lyn je diplomirala iz Angleščine in Filozofije na fakulteti Leeds University v Veliki Britaniji. Je nosilka profesionalnih certifikatov britanskega "Institute of Personnel and Development" in amerškega "U.S. Society of human Resource managment".