Domov » Info točka - rešitve » Kako izbrati pravilni uničevalnik?

Kako izbrati pravilni uničevalnik?

Če želite zaščititi vas ali vaše podjetje pred krajo identitete, ali morati ustreči predpisom in zakonodaji o varstvu podatkov, ali pa samo želite, da se znebite nereda v vašem domu ali v vaši pisarni, obstaja veliko dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri primerenga uničevalnika za vas
Da izberete najbolj ustrezen uničevalnik morate odgovoriti na 3 enostavna vprašanja.
 

1. Kje boste uporabljali uničevalnik?

2. Kakšno stopnjo varnosti potrebujete?

3. katere posebne funkcije uničevalnika vam bodo olajšale delo?

 

1. Kje boste uporabljali uničevalnik?

Uničevalnike lahko uporabljate v vseh delovnih okoljih, tako v pisarni kot doma. Razmisliti morate koliko ljudi bo uporabljalo uničevalnik in koliko listov bodo uničevali naenkrat. Delovni cikel je časovni interval, v katerem lahko uničevalnik deluje neprekinjeno, preden potrebuje hlajenje. V srednjih in velikih pisarniških okoljih z več uporabniki je potrebna možnost neprekinjenega delovanja, da lahko uporabniki uničujejo dokumente eden za drugim. Za male in srednje velike pisarne, boste morda želeli izbrati cikel delovanja od 8 do 45 minut, za pogosto uničevanje. Za skromno uporabo je dovolj nekajminutni cikel neprekinjenega delovanja. Kapaciteta listov je število listov, ki jih lahko uničujete naenkrat. Večja je kapaciteta, hitreje lahko uničujete kupe papirja.
Fellowes ima širok razpon izbire med uničevalniki, ki režejo na trakove, koščke ali mikro koščke.

 

 

2. Kakšno stopnjo varnosti potrebujete?
 

 

3. katere posebne lastnosti uničevalnika vam bodo olajšale delo?
 

 Posebna tehnologija proti zatikanju papirja


Fellowes 100% Jam Proof tehnologija proti zatikanju, je napredna edinstvena lastnost, ki odpravi zastoje in prereže še tako zatlačene liste. Oglejte si delovanje Jam Proof pri svojem predstavniku Fellowes. Druge tehnologije proti zatikanju so Jam Blocker, ki preprečuje zastoje preden lahko nastanejo. Preverite Jam Blocker funkcijo z demo predstavitvijo izdelka.

Varnostne funkcije


Fellowes uničevalniki nudijo več varnostnih funkcij, od osnovnega varnostnega zaklepanja do bolj naprednega, kot je Fellowes SafeSense tehnologija, ki zaustavi uničevanje ob dotiku rezalne odprtine z roko. Preverite SafeSense funkcijo tudi z demo predstavtvijo izdelka.

Varčevanje energije

Fellowes uničevalniki nudijo dve funkciji za varčevanje energije: Osnovno avtomatsko izklapljanje, ki izključi uničevalnik po 30 minutah neaktivnosti in energijski sistem za varčevanje, ki omogoča nižjo porabo energije med samim delovanjem ter dodatno preklopi uničevalnik v mirovanje po določenem času. Senzorji naprave merijo količino papirja, ki ga želite uničiti in vedno potroši samo toliko moči, kolikor je potrebno za uničenje papirja. Poglejte si Energy Saving System funkcijo z demo predstavitvijo izdelka.
 
Druge uporabne funkcije

Kadar morate deliti prostor s več sodelavci je Felloews SilentShred™ tehnologija tista, ki omogoča ultra tiho delovanje brez hrupnih motenj. Poglejte si SilentShred™ z demo predstavitvijo izdelka. Auto-Oil funkcija je na voljo v nekaterih uničevalnikih, ki reže na koščke, kjer z avtomatskim mazanjem podaljšate življensko dobo naprave in zmanjšujete hrup.
 
Katere druge stvari morate uničevati, poleg papirja?

Zadnji pomemben kriterij za uničevanje je, da premislite, če morate poleg papirja redno uničevati še druge materiale. Primerni uničevalniki so sposobni uničevati tudi sponke, papirne sponke, kreditne kartice, CD/DVD-je.
 
 
Osebni dokumenti
 • Izpiski bančnih/kreditnih kartic
 • Računi kreditnih/debetnih kartic
 • Računi, položnice
 • Stare kreditne kartice, čeki, menice
 • Kopije osebnih dokumentov, vozniške in drugo kopije
 • Staro vozniško dovoljenje, potni list
 • Stari izpiski računov
Dokumenti podjetja
 • Finančna a poročila
 • Seznam strank in datotek
 • Osebni podatki vključno z življenjepisi, podrobnosti o plačah
 • Računi kreditinih kartic, gotovinski računi, virmani
 • Razvojni, marketinški in produktni načrti podjetja
 • Dodatno vsak dokument s številko zdravstvenega zavarovanja, datumi rojstev ali bančnimi podatki.
 • Internetna gesla, občutljivi podatki, kot na primer dekliški priimek.