Domov » Info točka - rešitve » Izbira pravilnega žepka za plastificiranje

Izbira pravilnega žepka za plastificiranje

Plastificiranje je odličen način, da dokumentom in oglasnim sporočilom vedno dodamo dober prvi vtis! Plastifikatorji so zelo raznoliki. Da lahko plastifikator izkoristite kar najbolje, morate najprej razumeti več o žepkih za plastificiranje.
 

Raziščite celotno Fellowes® kolekcijo tukaj!

Žepki za plastificiranje se razlikujejo v treh stvareh:

 

  • Mera
  • Debelina
  • Površina

 

Žepek, ki ga uprabljate lahko resnično spremeni končni izgled dokumenta, zato je pomembno, da izberete žepek za plastificiranje, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Dobro je tudi vedeti, da bolj kakovosten je žep, boljši je rezultat. Slab žep resno vpliva na kakovost tudi same naprave. Za najboljše rezultate vedno uporabite Fellowes® žepke za plastificiranje, ki so najbolj primerne za Fellowes® plastifikatorje!

Mera

Fellowes® žepki za plastificiranje so na voljo v mnogo dimenzijah ali formatih; od majhih 54x86mm do A2 formata! Najbolj popularne so mere od A4 do A3 formata.

Debelina

Debelina žepkov za plastificiranje se meri v mikronih (1 mikron je tisočinka milimetra). To enostavno pomeni, večja debelina žepa, bolj trden bo končni rezultat.

Debelina žepkov za plastificiranje se lahko določi na več načinov:

80 mikronov

160 mikronov

160 mikronov (2 x 80)

2 x 80 mikronov

Vse od zgoraj naštetih so enak žep za plastificiranje, kar zna zmesti uporabnika. Dejanska debelina žepka je namreč samo ena stran od dveh (če žepek razpreš). To pomeni da so izražene mere pravzaprav v debelini na stran (80 mikronov), skupna torej 160 mikronova za obe strani. Vsi žepki so pri Fellowes® izraženi kot debelina na stran, torej bi zgornji primer bil 80 mikronski žepek.

Robusnost ali debelina žepka za plastificiranje je premosorazmerna z nivojem trdnosti in zaščite dokumenta. Fellowes® kolekcija žepkov je na voljo v debelini 80, 100, 125, 175 in 250 mikronov, torej za vse nivoje zaščite dokumentov in to v različnih formatih in izvedbah

Inovativno poimenovanje Fellowes® potrošnih artiklov za plastificiranje omogoča enostavno izbiro pravega izdelka za vaše potrebe. Kadar želite poudariti barve vaših dokumentov je uporaben 80 mikronski žepek, za poudarjene fotografije pa priporočamo višjo zaščito, debeline 125 mikronov. Skratka Fellowes® ima vedno rešitev za vas.

Tabela v nadaljevanju vam prikazuje nekaj primerov plastificiranja s priporočenimi debelinami žepkov:

Prepričati se morate, da je vaš izbran plastifikator zmožen plastificiranja določene debeline žepkov. Za navodila kako izbrati pravi plastifikator klikite tukaj.

Površina

Najbolj običajna površina žepkov za plastificiranje je sijajna, ki je izjemno vsestransko uporabna za vse vrste dokumentov. Na voljo so tudi žepki z mat površino, ki je bolj primerena za plastificiranje jedilnih listov, ker je taka površina manj odsevna in lažja za branje.

Fellowes® ima v ponudbi tudi posebne žepke za plastificiranje, kot so luknjani žepki za arhiviranje in samolepilni žepki za hitro izdelavo obvestil ali napisov.

Dobite navdih

Pri plastificiranju je edina omejitev vaša domišljija! Ne pozabite obiskati info točke o plastificiranju da dobite navdih!

Ne pozabite…

Izberite Fellowes® žepke za plastificiranje za vedno odlične rezultate in 100% brez zatikanja! Naredite trajne in obstojne dokumente s Fellowes® premium kakovostnimi žepki za plastificiranje