Kako obdržati čist zrak v notranjosti?

Z uporabo čistilcev zraka naredite prvi korak za čistejši zrak v vaših prostorih. Čistilci zraka z originalnimi TrueHEPA filtri varno odstranijo 99.97% vseh trdnih zračnih delcev, majhnih že od 0,3 mikronov.

V nadaljevanju navajamo dodatne možnosti, kako obdržati čistejši zrak v vaših prostorih.

Lebdeči prah

Tipični ceneni čistilci prahu še podžgejo dvigovanje prahu s površin v zrak in v vaša dihala. Znižajte količino lebdečega prahu z uporabo pravih mikrofiber krpic za čiščenje prahu. Redno menjajte tudi filter v peči ali drugih ventilacijskih napravah, da znižate količine prahu v vašem prezračevalnem sistemu.

Cigaretni dim

Kadar kadite, kadite zunaj. Cigaretni dim se v zaprtem prostoru zadrži dalj časa in resnično povzroča problem pasivnega kajenja preostalih oseb v prostoru.

Novo skrb vzbujajoče dejstvo so delci cigaretnega dima, ki se še dolgo po ugasnjenem cigaretu, zadržujejo na površju pohištva, preprog, oblog, tal in ostalih hišnih stvareh. Ti razkrojeni dimni delci vsebujejo preko 200 toksinov, ki se potencialno sproščajo v zrak v prostoru.

Sedežne garniture in preproge

Redno čistite sedežne garniture in preproge, da zmanjšate količino onesnažujočih zračnih delcev, ki so se nabrali v časovnem obdobju. Prašni delci lahko vsebujejo tekstilna vlakna, razpadajoče insekte, prhljaj in delce kože ali delce domačih živali. Vse to se dviguje v zrak kadar nekdo sede na sedež. Preproge lahko vsebujejo 8-kratnik svoje teže v umazaniji, pesticidih in drugih strupih (kot so tekočine vozil iz parkirišč in kemikalije iz travnatih površin), ki jih ljudje prinesejo na svojih čevljih ali celo, če ste bosonogi. Ko se le te posušijo, postanejo ti toksini del zračnih delcev.

Domače živali

Razen tega, da uporabite čistilec zraka, si lahko pomagate tudi s tem, da domače živali ne pustite na preproge ali sedežne garniture. S tem bistveno znižate količino kožnih in drugih delcev, ki se potem sproščajo v zrak. Umivajte bivališča, plišaste igrače in podloge za domače živali, saj so ti pravi magneti za prhljaj in druge kožne delce. Ti delci ostanejo v prostoru zelo dolgo časa in neprestano onesanžujejo zrak v prostoru.

Viri
* Environmental Protection Agency